Vince.jpg

Vince Van Der Linden, 49 jaar, verschillende jaren actief binnen de Moerbeekse politiek. We stelden hem enkele vragen in verband met zijn drijfveren en visie met betrekking tot de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Wil je je even voorstellen voor de mensen die je eventueel niet zouden kennen?

Ik ben opgevoed met de rode paplepel. Niet alleen het sociale werd vroeg door mijn ouders meegegeven maar cultuur heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn opvoeding en verdere leven.

Onlangs ben ik getrouwd met mijn grote liefde. We zijn beiden grote dierenvrienden en hebben 2 prachtige, lieve honden die ons gezin compleet maken. 

Ik werk al jaren bij Arcelor Mittal Gent, in de volksmond Sidmar, en ben daar ook actief als vakbondsafgevaardigde bij ABVV BBTK.

Waarom heb je besloten je politiek te engageren in Moerbeke-Waas?

Ik merk dat er in onze samenleving meer en meer onverdraagzaamheid is. Ik heb het heel moeilijk met de polarisatie die door sommigen wordt opgewekt. Angst verkoopt nu eenmaal terwijl er niet gefocust wordt op waar we echt schrik van moeten van hebben zoals verkeer wat meer slachtoffers eist, de steeds dodelijkere luchtkwaliteit met duizenden extra doden/jaar. Plus het feit dat de werkmensen steeds meer tot het uiterste van hun grenzen gedwongen worden, alles voor winst ongeacht de slachtoffers. Laat ons aub terugkeren naar de menselijke waarden ipv geldelijke waarden. 

Wat zou je willen veranderen in Moerbeke-Waas?

De snelheid waarmee de auto’s door ons dorp scheuren vind ik angstaanjagend. Het is niet alleen onveilig maar het zorgt ook voor veel geluidsoverlast.

 

Ook ben ik voorstander van een ‘ademhuis’. Een plaats waar men terecht kan indien het allemaal even te veel wordt of als je aan een gewelddadige relatie wenst te ontsnappen alsook voor vluchtelingen of indien een gezin getroffen wordt door brand/natuurramp.

Velen hebben het ook moeilijk met sociale contacten. Onze maatschappij wordt meer en meer een ik-maatschappij. Graag zou ik de bewoners van Moerbeke willen stimuleren om opnieuw hun buren te leren kennen. Op deze manier is er minder eenzaamheid en meer eerstelijnshulp. Een win win dus.