Raad voor Maatschappelijk Welzijn op dinsdag 24 november 2020

De gemeenteraad werd door de maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus via videoconferentie gehouden.


MEnS stelde extra vragen met betrekking tot:

  • COVID-19


1. Goedkeuren notulen van de vorige zitting

MEnS heeft zich onthouden daar raadslid Seline Somers afwezig was tijdens de vorige zitting


2, Vragen

  • COVID-19

De aantal besmettingen binnen Moerbeke is nog steeds niet onder controle. Het is een moeilijke tijd voor velen. Het enige dat we kunnen doen is ons houden aan de maatregelen en deze ook zo veel mogelijk uitdragen.


Door de coronamaatregelen horen we dat vele inwoners eenzaam zijn. MEnS wil dan nog eens oproep doen aan de inwoners die in financiële moeilijkheden zijn om de stap te zetten naar het sociaal huis. Zij kunnen u ondersteunen!


Heb je hulp nodig om naar de winkel te gaan of ben je eenzaam? Het project Moerbeke helpt loopt ook nog altijd. Neem contact op met het sociaal huis. Zij zorgen dan wel voor iemand die je boodschappen kan doen of dat je opgebeld wordt om een babbeltje te slaan. Je mag ook steeds contact opnemen met onze partij. Ook wij staan klaar om te ondersteunen. Samen zijn we sterker!


Spijtig genoeg is het vieze beestje ook ons woon -zorgcentrum binnen gedrongen. De fractie MEnS wil iedereen bedanken voor de enorme inzet en ze ook nog veel moed toewensen voor de komende weken. Welke is daar de stand van zaken?


Antwoord: Er is inderdaad een hoge besmettingsgraad en mortaliteit in ons woon -zorgcentrum. Maar de situatie is momenteel onder controle en dit dank zij het adequaat en snel handelen. Ook voor het personeel zijn er de nodige maatregelen getroffen.
Contact

mensmoerbeke@gmail.com

Dahlialaan 7 te Moerbeke-Waas

0499 34 94 80

facebook-icon-preview-1.png

Onafhankelijken

© 2020 by MEnS. Created with Wix.com