Participatie masterplan Moerbeke 2050

Bijgewerkt: 1 mei 2019

Op maandag 29 april 2019 organiseerde de gemeente een participatiemoment masterplan Moerbeke 2050. Was je niet aanwezig? Het is nog niet te laat! Je kan nog steeds je dromen, bemerkingen, ideeën, bekommernissen, ... aan het ontwerpteam bezorgen. Mail naar masterplan@moerbeke.be ten laatste op 10 mei 2019.


U kunt de oproep tot de studieopdracht voor de opmaak van een masterplan voor het centrum van Moerbeke hier terugvinden.


Het eerste deel om 18.00 u. bestond uit een wandeling in het centrum van Moerbeke. Het was al snel duidelijk dat de nadruk van het masterplan ligt op het centrum van Moerbeke en veel minder op de buitenwijken zoals Kruisstraat en Koewacht/Perenboom. In de oproep staat ook duidelijk dat het over het centrum van Moerbeke gaat. De wandeling leidde de aanwezigen naar 8 plekken in Moerbeke die volgens het ontwerpteam LIST - LOLA - SWECO:

  • Fietspad: Het fietspad op de oude spoorwegbeding ziet het ontwerpteam als de verbinding tussen het oostelijk en westelijk gedeelte van ons dorp voor de zachtere weggebruikers (fietsen en voetgangers).

  • Noordelijke stadsrand: Een betere benaming zou zijn de Noordelijk centrumrand: het ontwerpteam wil het centrum met huizen duidelijk afgebakend zien van de natuur rond Moerbeke.

  • Sportvelden: de sportvelden zullen in de toekomst een belangrijke plaats zijn in ons dorp door de vernieuwde sportsite

  • Centrum & markt: Momenteel is de markt niet aantrekkelijk en is er geen echt centrum met handelszaken binnen onze gemeente. Het ontwerpteam ziet graag een deel van de Opperstraat als aantrekkelijk winkelgedeelte.

  • Zuidelijke stadsrand: ook hier zou een betere benaming Zuidelijke centrumrand zijn: het ontwerpteam wil het centrum met huizen duidelijk afgebakend zien van de natuur rond Moerbeke.

  • Lindenplaats: De Lindenplaats zou vroeger de markt zijn geweest en het ontwerpteam zou dit in ere willen herstellen. Ook zien ze op het plein enkel horecazaken met terras.

  • Park: Het park willen ze opentrekken naar het volledige centrum door nieuwe doorgangen te creëren.

  • Suikerfabriek site: De suikerfabriek site ziet het ontwerpteam niet als het nieuwe centrum van Moerbeke.

Het tweede deel om 20.00 u. lichtte LIST - LOLA - SWECO hun voorstel toe waardoor ze verkozen zijn als ontwerpteam.


Nadien kregen de aanwezigen de kans om hun dromen, bemerkingen, ideeën, bekommernissen, ... mee te geven aan het ontwerpteam.

Contact

mensmoerbeke@gmail.com

Dahlialaan 7 te Moerbeke-Waas

0499 34 94 80

facebook-icon-preview-1.png

Onafhankelijken

© 2020 by MEnS. Created with Wix.com