Hoe gezond is onze gemeente echt?


Het Agentschap Zorg & Gezondheid lanceerde vorige week de lokale gezondheidsindicator mobiliteit. Via een tool krijg je de weerslag van mobiliteit op je gemeente aan de hand van 4 parameters.


Open VLD Moerbeke bespreekt de resultaten uitgebreid op hun website. Het artikel laat uitschijnen dat de luchtkwaliteit in Moerbeke aanvaardbaar is daar 73,9 % van de gemeenten slechter scoren. In het onderzoek is echter enkel rekening gehouden met luchtkwaliteit aan de hand van de mobiliteit in en rond Moerbeke. Men heeft echter geen rekening gehouden met de 'gezonde lucht' die richting Moerbeke wordt geblazen vanuit de haven van Gent en de haven van Antwerpen. In 2016 publiceerde nochtans verschillende kranten het aantal kankerdoden per gemeente. In Oost-Vlaanderen kwam Moerbeke daar het slechts uit. Waarschijnlijk zijn er nog factoren die invloed hebben op onze luchtkwaliteit. Om hierop een antwoord te krijgen zouden wij beroep doen op experten om daar een uitspraak over te laten doen.


MEnS wil de aandacht vestigen dat men oog dient te hebben voor het totaalplaatje. MEnS wenst hiervoor in zee te gaan met personen die de nodige expertise hebben.

Contact

mensmoerbeke@gmail.com

Dahlialaan 7 te Moerbeke-Waas

0499 34 94 80

facebook-icon-preview-1.png

Onafhankelijken

© 2020 by MEnS. Created with Wix.com