Heb jij een computer te geef voor kwetsbare gezinnen in Moerbeke?


MEnS zet de actie op om kwetsbare kinderen/jongeren in Moerbeke te ondersteunen tijdens het (afstands)onderwijs waarin nog meer jongeren net voor de krokusvakantie terecht komen. Niet iedereen heeft de hardware in huis of moet met meerdere kinderen het materiaal te delen. Dat beperkt de onderwijskansen.


MEnS lanceert daarom de actie "computer te geef" waarbij we aan personen, organisaties of bedrijven vragen of ze een computer te geef (of te leen) hebben voor Moerbeekse gezinnen met kinderen.


Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die de computers klaar kunnen maken voor de kinderen/jongeren en/of de kinderen/jongeren kunnen begeleiden in de eerste stappen met deze computer. Niet alle gezinnen in Moerbeke bezitten internet of stabiel internet. Misschien heeft iemand een locatie waar een kind of een jongere coronaproof mag gebruik maken van iemands internetverbinding.

We zijn dus concreet op zoek naar:

  • gratis tweedehands computers (PC's en laptops) die nog functioneren, dit kan ook in bruikleen

  • locaties met stabiel internet die coronaproof ter beschikking kan gesteld worden voor kinderen, jongeren of studenten

  • personen die willen meehelpen om de computers klaar te maken om ze ter beschikking te stellen van de kansarme gezinnen

  • personen die de kansarme gezinnen willen helpen bij de eerste stappen met hun eigen computer

  • we durven het te vragen: sponsoring voor bijvoorbeeld internet voor een gezin voor een jaar

Ken je een Moerbeeks gezin of een student die geen computer of geen (stabiel) internet heeft? Breng ons met hun in contact! Let wel op dat je eerst steeds de toestemming vraagt aan het gezin of je de contactgegevens mag doorgeven.


We hebben jullie dus nodig! Politieke voorkeur is voor ons van geen enkel belang. Discretie daarentegen wel.


Hoe contacteren?

Mail naar mensmoerbeke@gmail.com of bel naar 0499 34 94 80