De seniorenadviesraad heeft uw hulp nodig!


'Corona heeft ons allen in de greep en we bevinden ons in een nieuwe lockdown. Onze contacten in familie- en vriendenkring lijden hier zwaar onder en velen, waaronder onze senioren, raken in isolement en voelen zich soms of vaak eenzaam. Wij willen als seniorenadviesraad verbindend werken, verbindend tussen senioren onderling, verbindend tussen senioren en hun familie, maar ook verbindend tussen senioren en de rest van onze samenleving en in het bijzonder ook met onze kinderen en jeugd. Generaties kunnen een grote steun zijn voor elkaar, maar nu missen grootouders hun kleinkinderen en kleinkinderen hun oma’s en opa’s.


Daarom organiseert de seniorenadviesraad tijdens de seniorenweek van 16 tot en met 22 november een warme actie, zonder fysieke contacten, maar met een grote zichtbaarheid in het Moerbeeks straatbeeld. Ondermeer het Sociaal Huis, de gemeente, WZC Ter Moere, de CADO , lokale scholen, apotheken en vele winkeliers hebben al toegezegd. Christine Raman brengt alvast mooie tekeningen aan op de ramen van gemeentelijke gebouwen en vrijwilligers staan paraat om onze handelaars bij te staan om ondersteunende tekstjes aan te brengen op hun etalages. Zo willen wij extra aandacht vragen voor onze senioren, maar ook al onze inwoners een hart onder de riem steken.


Hoe meer mensen hieraan mee doen, hoe groter de impact. Daarom een warme oproep aan allen om ook een boodschap of tekening te willen aanbrengen aan hun raam.


In het bijzonder willen wij hierbij ook de kinderen betrekken en hen vragen om een tekening te maken voor hun Opa of Oma of oudere buur en er ook eentje extra te maken om te bussen in de assistentiewoningen in Herfstvrede en de Hospicestraat en om thuis aan het raam op te hangen.


Alvast bedankt om zorg te dragen voor elkaar.


Ann Blomme

Voorzitster Seniorenadviesraad

Thierry Walbrecht

Bevoegd Schepen'