Beleef, proef & ontdek duurzaamheid in Moerbeke

Bijgewerkt: 29 apr 2020


Update: Omwille van het coronavirus werd beslist om het duurzaamheidsevent, dat normaal zou doorgaan op zondag 19 april 2020, niet te laten doorgaan.  


Vorig jaar sloegen de werkgroep FIT, IDM, de gemeente en een hele rits Moerbeekse organisaties en burgers de handen in elkaar voor een bruisend duurzaamheidsevent. Er werd geruild, gemaakt, geproefd, geleerd, uitgewisseld, kennisgemaakt ... Dit jaar wordt dit met nog meer enthousiasme herhaald op zondag 19 april 2020!


Ze starten om 11 u. en sluiten de deuren om 16 u. in basisschool De Vlinderdreef (Zwaaikom 1). Een evenement om niet te missen, dus hou alvast een gaatje vrij om te sfeer te gaan opsnuiven, je creatief uit te leven en heel wat inspiratie mee naar te nemen naar huis! Ook honger en dorst zal je er niet hebben en uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht.


Om 14u. staat bovendien de Low Impact Man, Steven Vroman, geprogrammeerd die zijn Eco-Comedy brengt. Met "Een gezonde geest in een gezond lichaam op een gezonde planeet" geeft hij zijn eigen komische draai aan de zaken, waarmee je niet anders kan dan 'groen' lachen.


Breng op voorhand binnen om te ruilen:

  • Fietsen (kinder- en volwassenen)

  • Accessoires ( juwelen, hoeden, sjaals, handtassen)

  • Babymateriaal (geen speelgoed en knuffels)

  • Kinderkleding (in goede staat, kapstokjes ook welkom)

  • Gezelschapsspelletjes (compleet), …

  • Gebruikt sportmateriaal (kledij en sportattributen)


Je kan alles binnenbrengen op 12 en 23 maart (9u-12u en 14u-18u) in het Sociaal huis, hospicestraat 15b.


Op de dag zelf is iedereen welkom om te ruilen, te delen en weg te geven. Brengers worden al beloond met een pluim die ze tijdens het event kunnen gebruiken als ruilmiddel, een knipoog van de LETS-groep.


Een initiatief van werkgroep FIT, IDM en de gemeente Moerbeke in SAMENWERKING MET:

Oxfam Wereldwinkel Moerbeke, Voedselteams, Velt Samentuin Koudenborm en Velt Reinaert, Het Werk van den Akker, LETS, Ferm, Liberale Vrouwenbond Moerbeke, Curieus ‘t Huizeken, Joggingclub Moerbeke, De Propere Pioniers, De Kringloopkrachten, de Repaircafé-herstellers, Kringwinkel De Cirkel, de bijenwerkgroep van vzw Durme, Lokale handelaars en landbouwbedrijven: Bistro Den Bascuul, Bioboerderij het Uilenbos, Bioboerderij Melkvee Cerpentier, Aardappelen en Witloof Aper, Atelier Kirsten ‘la Fille rouge et ses Rêves’