Chris.jpg

Chris Van Kwikkelberghe, 53 jaar, is een fervente sporter die zijn steentje in de maatschappij wenst bij te dragen. We stelden hem enkele vragen in verband met zijn drijfveren en visie met betrekking tot de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Uw voorgeschiedenis ligt bij een andere partij. Toch sta je nu op de lijst van MEnS. Hoe komt dit?

Als je in Moerbeke bent opgegroeid in de schaduw van het suikerfabriek dan was het evident om op te groeien in het blauwe gedachtegoed. Van jongs af aan heb ik me in de politiek geïnteresseerd. Maar eens je ouder bent en over de gemeentegrenzen heen kijkt en je horizon verruimt, dan merk je dat er meer dan dat is. Ik kon me minder en minder vinden in het gedachtegoed waarmee ik opgegroeid ben. Ik ben gegroeid naar iemand met links progressieve ideeën, vandaar dat ik dus kandidaat ben op de lijst MEnS.

Waarom heb je besloten om je politiek te engageren?

Moerbeke heeft meer potentieel dan wat er nu aangeboden wordt. Momenteel kent Moerbeke een traditioneel bestuur zonder al te veel progressieve ideeën. Samen met de andere kandidaten op onze lijst hopen we ons steentje te kunnen bijdragen.

Wat zou je willen veranderen in Moerbeke-Waas?

Sport is natuurlijk mijn dada. Er zijn vrij veel sportclubs binnen Moerbeke en deze zijn vrij goed uitgebouwd maar wat met het pleintjespel? Of het aanbieden van alternatieve sporten zoals hockey? Staan alle clubs open voor inclusie? We hebben een vrijtijds- en sportambtenaar die hier zeker een belangrijke rol kunnen in spelen. Op deze manier biedt men ook de kinderen en de jongeren ontspanningsmogelijkheden. Ze kunnen terug buiten spelen en hebben opnieuw 'echt' sociaal contact.

Binnen onze gemeente gebeurt er veel maar we zijn als bewoner niet altijd op de hoogte. Transparant beleid kan je alleen verwezenlijken door een doorgedreven communicatie via verschillende kanalen. Deze kanalen kunnen en dienen nog veel beter worden uitgewerkt en gebruikt te worden.